tirsdag den 15. januar 2008

2 anti-kapitalisme kilder

Har fået følgende henvisninger fra den kære Henrik Gade:

Nozick hos Cato:
Why Do Intellectuals Oppose Capitalism

Anti-capitalism på Wikipedia

Henrik vil muligvis gerne deltage som moderator, så det vil jeg tale nærmere med ham om.

1 kommentar:

Kim Hvid Johnsen sagde ...

Nedenstående er andet foredrag i rækken om kapitalismens mange ansigter. Denne gang er det om nutidens måske mest kvalificerede kapitalisme kritiker. Zizek er rød hamrende dygtig og blander lacaniansk psykologi marxisme og filosofi.

ER der nogen der kan sørge for at invitationen kommer rundt på mailinglisten. det ville være super

Thursday, February 28, 2008
Time: 3:15pm - 5:00pm
Location: 22.0.11, Nye KUA
Njalsgade 80

Description
DHS præsenterer i foredragsrækken 'Kapitalismens mange ansigter' - Henrik Jøker Bjerre,Cand.mag, Ph.d.-studerende, Institut for Filosofi og Idéhistorie Aarhus Universitet:

Slavoj Zizeks kapitalismekritik

Kapitalismen er kommet for at blive. Sådan tænker de fleste af os. Som Slavoj Zizek har gjort opmærksom på, er det i dag blevet langt lettere for de fleste at forestille sig udryddelsen af alt liv på Jorden (pga. meteorer, vira eller andre naturkatastrofer) end at forestille sig en (i sammenligning) relativt moderat, radikal forandring samfundets økonomiske dogmer. Zizek analyserer konsekvenserne af vores manglende politiske fantasi: Hvad er det, vi stiltiende accepterer, fordi vi har internaliseret forbudet om at tænke radikale politiske forandringer? Og hvorfor passer multikulturalismen og den moderne new age spiritualisme så fint til den globaliserede kapitalisme? Foredraget vil stille disse spørgsmål og forsøge at give Zizeks svar på dem.

Gratis for medlemmer af DHS, gæster kr.10,-